Tu cum iti alegi partenerii de business?

Parteneri in business
Sursa: pressfoto

Esenta oricarui parteneriat este increderea. Din momentul in care bazele relatiei sunt solide, orice constructie ulterioara nu face decat sa fructifice colaborarea. Pana a ajunge insa la o incredere reciproca sunt necesare o atitudine deschisa, o comunicare eficienta si dorinta de crestere impreuna.

Orice parteneriat nou porneste de la o necessitate. Fie ca este vorba despre una imediata, fara de care business-ul tau nu poate sa mearga mai departe, fie ca se refera la acel “nice to have” in dezvoltarea afacerii, baza primara a oricarei evolutii este golul care trebuie umplut.

Norocul in afaceri

Vorba populara “norocul ti-l faci cu mana ta” se poate traduce, la o prima examinare, prin intelepciunea sau intuitia cu care iei decizii corecte in alegerea partenerilor. Inainte de a avea experienta unui numar considerabil de parteneriate pe care sa iti bazezi solicitarile cu privire la o noua colaborare, pornesti de la o combinatie de bun-simt:

  1. Analiza costuri-beneficii
  2. Recomandari / analiza a ofertei din piata
  3. Chimia cu persoanele care reprezinta business-ul partener

Insa acest parcurs firesc nu este intotdeauna la indemana. Sunt multiple situatii in care potentialul partener este cel care vine cu o propunere si iti arata necesitati inca nedefinite clar la nivelul organizatiei sau modalitati de crestere care nu fusesera luate in calcul anterior. Aici intervine deschiderea si viziunea ta ca antreprenor / manager – merita sa aloc o ora de discutii preliminare sau refuz din start o propunere nesolicitata?

Mutari smart, ca in sah

In afaceri, mare parte din fler si intuitie vine odata cu experienta. Dar pana in momentul in care consideri ca ai destula si doar tu esti cel care deschide jocul, trebuie sa iei efectiv parte la multe partide. Unele castigatoare, altele nu, insa totul se rezuma la apetitul tau de risc si felul in care iti dozezi timpul alocat dezvoltarii.

La urma urmei, interactiunea umana si conexiunile pe care le facem unii cu altii stau la baza evolutiei. Relatiile se construiesc prin dorinta de a cunoaste oameni noi, de a afla alte perspective, de a da o sansa business-ului tau si implicit tie sa experimentezi.

Credem in parteneriatul construit in timp, dar si in chimia primei intalniri. Ne acorzi din timpul tau pentru solutii concrete la necesitati existente sau viitoare? Contacteaza-ne!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.