HR Manager Extern

HR Manager Extern, dedicat echipei taleHR Manager extern BIA HR

Ești în acel moment în care te simți copleșit de activitățile administrative din business și ai avea nevoie de un specialist care să preia activitatea de bugetare, salarizarea și administrarea de personal, cercetările disciplinare și recrutarea. Poate nu-ți mai dorești să porți atâtea „pălării” pentru fiecare dintre aceste activități și
ți-ar plăcea ca un profesionist să preia responsabilitatea lor, pentru ca tu să ai mai mult timp să te ocupi de planurile de dezvoltare a afacerii.

Ai identificat nevoia business-ului tău, dar cine se va ocupa de toate aceste roluri? Poate te gândești la un office manager, la managerul de operațiuni, la contabil sau la specialistul de payroll. Toate aceste roluri evoluează spre funcția de HR Manager pe măsură ce business-ul se dezvoltă, dar, de multe ori, colegii sunt specializați doar pe o nișă și nu au, poate, cunoștințe despre legislația muncii, recrutarea activă, necesitatea auditului dosarelor de personal sau nu cunosc pașii unei cercetări disciplinare. 

Primul impuls este să recrutezi la nivel intern un HR Manager, o persoană cu experiență în roluri similare. Dar te-ai întrebat dacă această persoană va avea ocazia să aducă valoare în companie, să contribuie la creșterea motivației oamenilor, prin identificarea rolurilor potrivite, precum și a beneficiilor pe care aceștia și le doresc? Va avea ocazia de a-și folosi creativitatea pentru a crea experiențe memorabile pentru angajați și campanii de employer branding sau doar va avea un rol operațional? Dacă răspunsul este: va avea un rol operațional, te poți aștepta ca HR Managerul in-house să nu aibă motivația de a face activitățile administrative pe termen lung. Dar acum ai opțiunea de a alege un HR Manager Extern.

BIA are toate competențele necesare pentru a prelua activitatea unui HR Manager.BIA oferă funcțiunea HR Manager, la solicitare, companiilor care nu au acoperită această poziție la nivel intern.  Echipa BIA are toate competențele și expertiza pentru a asigura:

 • Suport în bugetare;
 • Salarizare și administrare de personal (serviciu externalizat)
 • Audit și întocmirea Regulamentului intern şi a fișelor de post;
 • Suport și crearea unui sistem de evaluare;
 • Suport în cercetări disciplinare;
 • Suport recrutare.
HR Manager externalizat se adresează:
 • Companiilor cu un număr de până la 50 – 60 angajați;
 • Companiilor multinaționale care nu au în organigramă o asemenea poziție în România; 
 • Companiilor românești care au servicii de resurse umane externalizate;
 • Directorilor generali sau proprietarilor de business care sunt încă indeciși dacă să recruteze un HR Manager, nefiind convinși de plus valoarea pe care acesta o aduce în business-ul lor.
HR Manager este o opțiune când:
 • este prea scump să ai un HR Manager full-time;
 • sunt de gestionat proiecte punctuale, într-un mod eficient;
 • ai nevoie de expertiza unor profesioniști, care sunt la curent cu modificările pieței muncii.

Decide dacă un HR Manager este potrivit pentru compania ta, prin următoarele întrebări:
 • Echipa de resurse umane are competențele necesare pentru a se ocupa atât de activitatea administrativă (bugetare, salarizare și administrare de personal, cercetări disciplinare și recrutare), cât și de motivarea angajaților, programe de retenție, employer branding?
 • CEO-ul și echipa de top management vor sprijini și vor plăti un furnizor extern care oferă funcțiunea HR Manager?
 • Echipa de resurse umane poate asigura tranziția către un HR Manager extern și poate gestiona relația de outsourcing ?
 • Ce tip de soluții de externalizare s-ar potrivi cel mai bine companiei?
Analizează beneficiile pe care ți le oferă un HR Manager, externalizat prin BIA:
 • Expertiză – Echipele de payroll, consultanță resurse umane și recrutare BIA au o experiență de peste 15 ani în lucrul pentru business-uri naționale și internaționale, timp în care au întâlnit situații complexe, s-au adaptat și au găsit soluții pentru rezolvarea acestora. Aceste experiențe le-au oferit ocazia de a evolua și de a deprinde expertiză. Este posibil ca un HR Manager in-house să nu fi avut ocazia de a se confrunta cu situații atât de diverse în activitatea sa.
 • Suport permanent în legislația muncii sau legislație financiară – Specialiștii BIA , printre care 10 experți certificați în legislația muncii, sunt întotdeauna la curent cu modificările apărute în materie de legislație a muncii sau legislație financiară, astfel încât să poată oferi tot suportul necesar în business.
 • Suport în proiecte de recrutare expertiza consultanţilor de recrutare, dar și baza de date amplă și actualizată din cadrul BIA vor aduce un plus valoare în demersul de a acoperi poziţiile vacante din cadrul companiei dumneavoastră.
 • Eficiență – Vei putea să te concentrezi pe afacere și pe dezvoltarea acesteia, fără a mai fi nevoit să desfășori operațiuni de rutină legate de payroll, administrare personal, evaluare, cercetări disciplinare. În plus, calitatea acestor servicii va crește, grație faptului că sunt încredințate unor specialiști cu experiență vastă în aceste activități.
 • Confidențialitate – Ținem foarte mult ca informațiile pe care le împărtășim să rămână confidențiale și limitate la părțile direct implicate în colaborarea contractuală.
 • Costuri reduse – Angajarea unui HR Manager in-house poate duce adesea la un cost ridicat, în comparație cu angajarea unei companii care oferă funcțiunea HR Manager. Personalul propriu presupune cheltuieli cu salariile, bonusuri, tichete de masă, traininguri, team building-uri, achiziționarea de software de specialitate, echipamente IT, chirie pentru birou sau chiar costuri de fluctuație. Externalizarea funcțiunii HR Manager reduce considerabil aceste cheltuieli și eficientizează, implicit, întregul proces de HR.
  În plus, având alături o echipă de specialiști preîntâmpini litigiile și costurile aferente.

Acum nu mai e nevoie să angajezi un HR Manager intern, BIA are toate competențele necesare pentru a prelua activitatea unui HR Manager. 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.