Cea mai inteleapta decizie de business pe care sa o iei in acest an

Cea mai importanta decizie de businessFelul in care iei si gestionezi deciziile strategice de business determina succesul companiei tale. Vei fi nevoit adesea sa joci toate rolurile, sa te pozitionezi ca manager de operatiuni, manager de HR si marketer in acelasi timp si sa gandesti pe termen mediu si lung.
Ca lider de business, iei sute de hotarari in fiecare an, insa doar cateva sunt esentiale pentru profitabilitatea afacerii tale. Uneori, o singura decizie poate impacta compania cat sa faca diferenta intre reusita si esec.
Un top al celor mai importante actiuni pe care un antreprenor sau un manager este nevoit sa le intreprinda include:
  • Decizii financiare
  • Structura de business
  • Decizii operationale
  • Abordari strategice
  • Decizii de HR
Bineinteles, toate hotararile si alegeriile se bazeaza pe obiectivele business-ului. Cu cat mai ambitioase sunt acestea, cu atat este mai necesara o abordare sanatoasa in modalitatile de atingere a lor. Una dintre cele mai recomandabile metode prin care poti controla ca deciziile majore pe care trebuie sa le iei sunt cele de care ai nevoie este sa le transformi intr-o serie de pasi: cat va costa o hotarare majora si cat vei beneficia de pe urma ei.

Cum arata viitorul?

O afacere, indiferent de vechime, domeniu sau inovatie, se va reduce in cele din urma la trei componente:
  • Bani;
  • Tehnologie;
  • Oameni.
Exista o parte a oricarui business care, desi pare pur administrativa, poate impacta major organizatia. Felul in care gestionezi calculul salarial si te asiguri ca iti platesti oamenii luna de luna vorbeste despre cat de vizionar esti, cat pret pui pe afacerea ta si cat de pregatit esti sa delegi. Care este legatura intre payroll, o actiune pur birocratica si repetitiva si viziunea ta de business? Totul se reduce la increderea pe care o acorzi afacerii tale.
Payroll-ul este una dintre cele mai importante componente financiare ale business-ului pentru ca poate avea un impact serios asupra veniturilor nete ale unei organizatii. Mai mult, salarizarea este regularizata printr-o serie de legi care impun precizie si corectitudine. Payroll-ul ofera feedback asupra business-ului, cel mai evident referindu-se la profit si la necesarul de personal.
Cum se face payroll in organizatia ta? Ai delegat deja aceasta componenta sau faci salarizare in-house, cu toate eforturile de timp si personal necesare? Una dintre cele mai intelepte decizii pe care le poti lua in acest an consta tocmai in felul in care se calculeaza salariile si ce partener iti alegi pentru aceasta.

“Dorim sa ajungem la adanci batraneti impreuna”

Asa cum salarizarea nu inseamna numai plata oamenilor, alegerea unui furnizor de payroll nu se refera doar la entitatea care te ajuta sa faci acele plati corect. Business-ul tau este parte din economie si are nevoie de parteneriate solide ca sa functioneze. Cand vine vorba despre payroll, asigura-te ca alegi ce este mai bun pentru marimea, tipul si obiectivele companiei tale.
Ca si in dans, cand dialogul dintre parteneri conduce la armonia de pe ring, compatibilitatea cu partenerul de afaceri este esentiala. La aceasta se adauga, evident, costurile, securitatea datelor, reputatia si eventualele servicii complementare.
Cand raportul de business se umanizeaza pentru ca viziunea este comuna, iar increderea si implicarea sunt stalpii relatiei, stii ca ai luat cea mai buna decizie. Vrei sa stii cum este sa declari unui partener profesional ca vrei sa fiti impreuna pana la retragerea din business? Da-ne un semn si aflam impreuna cat de compatibili suntem.
Te-ar mai putea interesa si: