Cum a fost recrutarea în primul trimestru din 2024. Interviu cu Cristina Scărlătescu, BIA HCS

recrutarea

Piața muncii se confruntă în continuare cu impactul global al inflaţiei , prin urmare companiile au adoptat o abordare prudentă în ceea ce priveşte angajările. Au ales să-și mărească echipele angajatorii care au nevoie de specialiști în vânzări, în domeniul financiar, arhitectură, logistică, prin urmare și solicitările către echipa de recrutare BIA Human Capital Solutions au crescut în primul trimestru din 2024. Care sunt așteptările angajatorilor? Care este comportamentul candidaților și așteptările lor? Ai șanse de reușită dacă abordezi candidații pasivi? Vorbim mult despre trenduri în recrutare, dar să aflăm cum stă situația în practică și cu ce provocări se confruntă recrutorii acum. La toate aceste întrebări îți răspunde Cristina Scărlătescu, Recruitment Manager BIA Human Capital Solutions.

 

Cristina Scărlătescu, Recruitment Manager BIA HCS
Cristina Scărlătescu, Recruitment Manager BIA HCS, are o experiență de peste 13 ani în recrutare.

 

Care au fost așteptările și comportamentul angajatorilor în primul trimestru din 2024?

Anul acesta, am observat o mai mare dorință a companiilor de a-și angaja personal nou în echipe. Rămân, în continuare, foarte selectivi în alegerile făcute, dorind ca noii angajați să bifeze multe dintre cerințele lor. Partea de beneficii oferită de companii nu pare să se fi schimbat față de anii precedenți.

 

Care au fost așteptările și comportamentul candidaților?

Candidații sunt în continuare deschiși către orice oportunitate profesională care le aduce, în principal, beneficii salariale motivante. Spre deosebire de ceilalți ani, am observat că nu mai sunt atât de reticenți în fața unei oportunități profesionale care presupune lucrul de la birou zi de zi.

 

Avem șanse de reușită dacă abordăm candidații pasivi?

Anul acesta am reușit să finalizăm cu success câteva poziții vacante cu candidati pasivi, însă care au fost motivati de oportunitatea prezentata. Nu mai exista asa mare reticenta la schimbarea locului de munca – oportunitatile sunt analizate in detaliu de catre acestia si, daca sunt motivante, le dau curs, chiar daca nu se aflau intr-o cautare activa de o schimbare profesională.

 

Uneori proces de recrutare poate dura mai mult decât ne așteptăm, deși avem mulți candidați. Ce îi descalifică? La ce ar trebui să fie atenți recrutorii?

Există, în continuare, o categorie de candidați care aplică la anunțuri de recrutare care nu au legătură cu expertiza lor, mulți mergând pe abordarea: posibil ca angajatorul să aibă oportunități deschise potrivite și pentru el/ea.

La noi în agenție, ajung foarte multe CV-uri ale unor oameni care au un parcurs profesional frumos, dar care, din varii motive, nu reușesc să identifice oportunități potrivite de luni sau chiar ani. Considerăm că încă exista candidați:

  1. care nu cunosc toate etapele pe care trebuie să le desfășoare pentru a avea o vizibilitate mai mare către angajatori;
  2. care nu cunosc toate canalele de recrutare pe care le pot accesa pentru a descoperi la joburile vacante;
  3. care  nu alocă timp pentru a identifica oportunitățile potrivite pregătirii lor, expertizei sau obiectivelor profesionale.

 

Îți dorești să lucrezi cu o echipă care cunoaște bine piața muncii și poate identifica ușor oamenii potriviți echipei tale?

Echipa BIA Human Capital Solutions are o experiență de peste 30 de ani în recrutare și îți poate oferi suport șn business. Ne dorim să ai mai mult timp pentru echipa ta și încercăm mereu să gasim cele mai bune soluții pentru a atrage noi colegi, chiar și pentru domeniile sau posturile mai dificil de ocupat. Iată ce avantaje îți aduce recrutarea prin BIA HCS:

 • Experiență în recrutare în domenii diferite: contabilitate, construcții, retail, medical, farma, auto, arhitectură.
 • 90% dintre proiecte sunt finalizate cu succes prin direct search și head hunting.
 • Scurtarea timpului de recrutare, unele posturi au fost ocuapte în mai puțin de 5 zile lucrătoare de la startul proiectului.
 • Integrarea profilului jobului în cultura companiei și definirea strategiei pentru căutarea candidaților.
 • Suport în ofertarea candidaților și în negociere

Povestește-ne despre business-ul tău și despre nevoile de recrutare la biaoffice@bia.ro

Citește și:

Ce așteptări au candidații de la procesul de recrutare în 2024

5 trenduri în HR pe care merită să le urmezi în 2024

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.