Care sunt pașii colaborării cu BIA HR pentru a recruta oameni pentru echipa ta

recrutare

Interviu cu George Georgescu HR Business Development Manager, BIA HR

Îți dorești în echipa ta oameni alături de care să ai o colaborare pe termen lung. Și această colaborare se conturează încă din momentul recrutării dacă alegi bine colegul pe care ți-l dorești în echipă. Focusul tău asupra procesului de recrutare e cu atât mai important dacă iei în considerare cele mai recente date care arată că 42% dintre profesioniștii care au părăsit un loc de muncă în ultimele 12 luni au făcut acest lucru deoarece și-au dat seama că informațiile din anunțul de recrutare au fost înșelătoare, arată cercetarea “What workers want”, realizată de Hays, lider global în recrutare.

Potrivit unui alt studiu realizat de Societatea pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM), o recrutare greșită ar putea costa o companie de cinci ori salariul anual al unui angajat. De aceea este important să planifici bine procesul de recrutare.

Călătoria până la omul potrivit pentru noul rol deschis în companie cuprinde pași esențiali pe care e nevoie să-i tratezi cu atenție, pentru că fiecare pas poate vorbi despre brandul tău de angajator.

Partea bună este că nu ești singur în această călătorie. Compania de consultanță în resurse umane BIA HR te ajută cu o experiență de peste 29 de ani în recrutare și are o abordare complexă pentru a găsi colegul potrivit pentru echipa ta. Vei descoperi servicii complete de recrutare, de la analiza atentă a postului, pregătirea bazei de date cu cei mai relevanți candidați, susținerea interviurilor necesare, până la realizarea listei scurte de candidați (cu un raport al profilului acestora) și oferirea de feedback după terminarea procesului de recrutare. Mai mult decât atât, putem oferi asistență și consiliere noului coleg pentru integrarea în echipă.

George Georgescu - HR Business Development Manager BIA HR

George Georgescu, HR Business Development Manager în cadrul BIA HR îți arată care sunt pașii colaborării cu BIA HR pentru a recruta oameni pentru echipa ta:

Ce informații ar trebui să aibă angajatorul când vine la întâlnire cu reprezentantul BIA HR?

În momentul în care ne întâlnim pentru a discuta despre procesul de recrutare este important ca angajatorul să cunoască foarte bine profilul candidatului pe care il dorește în echipa sa.

De asemenea este esențial să definească cunoștințele și experiența minimă a viitorului coleg. Astfel vom putea recruta un specialist care poate face față cu succes rolului pe care îl va ocupa.

Vom discuta și despre echipa din care va face parte viitorul angajat, despre programul și stilul de lucru, dar și despre colegii de muncă și interacțiunile cu aceștia. Informațiile acestea ne sunt utile pentru selectarea candidaților care se potrivesc cel mai bine în echipa angajatorului.

Ce servicii include recrutarea și ce pași presupune?

Procesul de recrutare include următorii pași:

 • Analiza postului și concepția strategiei de proiect.
 • Pregătirea bazei de candidați potențiali și selecția acestora în vederea evaluării.
 • Abordarea candidaților potențiali și stabilirea agendei de interviuri.
 • Intervievarea și selecția candidaților.
 • Prezentarea listei scurte și a rapoartelor de evaluare pentru fiecare profil de candidat propus.
 • Stabilirea și susținerea interviurilor finale Angajator – Candidat.
 • Ofertarea candidatului ales.
 • Oferirea de feedback pentru candidații respinși.

Care sunt criteriile de calcul al costului de recrutare?

În general, costurile pentru stabilirea comisionului de recrutare sunt stabilite pe baza unor indicatori precum:

 • Gradul de senioritate al poziției de recrutat.
 • Metodele de recrutare care vor fi folosite în procesul de recrutare și resursele care vor fi utilizate, potrivite cu nivelul/tipul poziției ce urmează a fi recrutată.
 • Analiza pieței de recrutare pentru noul rol (cât de mulți candidați sunt disponibili în piață, raportul dintre pachetul salarial propus de angajator și pachetul salarial mediu din piața muncii, analiză care se traduce prin cât de dificil va fi procesul de recrutare).

Cât durează procesul de recrutare?

În funcție de tipul poziției și de gradul de dificultate al acesteia, un proces de recrutare poate dura de la câteva zile până la o lună/o lună și jumătate.

Când primește angajatorul informații despre candidați și ce informații primește?

Pe tot parcursul procesului de recrutare există o comunicare constantă între angajator și consultantul BIA, astfel încât proiectul să rămână mereu calibrat la nevoile angajatorului, dar și la realitățile pieței muncii. Pe lângă această comunicare continuă, BIA oferă informații obiective despre statusul procesului de recrutare prin intermediul unor rapoarte periodice. De exemplu, în momentul în care facem recomandarea candidaților pentru lista scurtă, transmitem rapoarte cu profilul fiecărui candidat selectat. Această comunicare rămâne unul dintre pilonii de bază ai colaborării până la finalizarea procesului de recrutare.

Ce se întâmplă dacă, de exemplu, un candidat este angajat de o companie și renunță după 2 săptămâni?

Pentru fiecare proiect de recrutare, BIA HR oferă o perioadă de garanție în funcție de tipul poziției și gradul de senioritate al acesteia. Aceasta garanție poate varia de la 2 saptămâni, pentru o poziție de blue collar, și până la 12 luni pentru pozițiile de top management.

În cazul în care angajatul părăsește compania angajatorului în timpul perioadei de garanție, BIA HR propune noi candidați fără a percepe un alt comision de recrutare. De asemenea, numărul acestor înlocuiri este limitat, conform înțelegerii dintre angajator și compania de consultanță în resurse umane.

Cum este BIA HR ca partener în recrutare pentru un angajator?

BIA HR are în obiectiv ca orice parteneriat nou să nu se limiteze la un singur proiect de recrutare, din acest motiv facem tot posibilul ca fiecare colaborare, fiecare proces de recrutare să fie unul pe măsura așteptărilor partenerilor noștri, astfel încât aceștia să revină constant cu alte proiecte.


Îți dorești să recrutezi pentru echipa ta oameni care să se potrivească atât din punctul de vedere al competențelor, cât și a culturii organizaționale?

Încheie un parteneriat cu BIA HR și ne vom ocupa de toate etapele procesului de recrutare și de integrarea noului coleg. Trimite mesajul tău aici.


Surse:
https://social.hays.com/2020/11/04/how-to-write-best-possible-job-advert/
https://www.linkedin.com/pulse/whats-cost-bad-hiring-decision-brian-fink/

Citește și alte articole:

Cum faci ca stilul hibrid de lucru să funcționeze pentru echipa ta

Impactul Covid-19 Asupra Culturii Organizationale