Consultanta resurse umane. Beneficiile pe care le ai în business

consultanta resurse umane

În rolul de angajator îți poate fi dificil să ții pasul cu schimbările din legislația muncii, să interpretezi diferite spețe sau să gestionezi solicitările particulare venite din partea angajatilor, dar și a partenerilor de business, așa că am creat, în cadrul BIA HCS, departamentul de Consultanță – resurse umane. 

 


Ioana Dobre - Consultancy Manager BIA HR

Ioana Dobre, Consultancy Manager la BIA HCS, are experiență în cadrul companiei de peste 15 ani, este consilier juridic și expert în legislatia muncii și coordonează activitatea de consultanță juridică în probleme de relații de muncă (30% dintre membrii echipei sunt experți în legislația muncii), recrutare și dezvoltare organizațională, salarizare și administrare de personal.

Având în vedere contextul socio-politic din ultimul an, perioada de adapatare post-pandemică, dar și situațiile neprevăzute ce pot apărea în relația obișnuită angajator-salariați, Ioana ne prezintă principalele avantaje și motive pentru care partenerii de business apelează la serviciile de consultanță în domeniul resurselor umane:

 

CARE SUNT PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU CARE MULTE COMPANII APELEAZĂ LA SERVICIILE DE CONSULTANTA RESURSE UMANE ?

„Principalele motive pentru care companiile apelează la serviciile noastre de consultanță în materia resurselor umane sunt know-how-ul consolidat pe parcursul a peste 30 de ani de activitate BIA dar și promptitudinea și profesionalismul pe care le oferă în răspunsurile la solicitări ”

 

CARE SUNT PAȘII COLABORĂRII CU BIA Human Capital Solutions PE PARTEA DE CONSULTANTA RESURSE UMANE? 

„Colaborarea cu BIA HCS pe partea de consultanță este una facilă, gandită special pentru a sprijini viitorii parteneri! Potentialii clienți sau cei deja existenți ne solicită anumite servicii pentru care emitem o ofertă financiară. În cazul în care clientul agreează oferta transmisă, se încheie un contract de prestări servicii, iar consultanții alocați proiectului pot începe activitatea pentru acest proiect (research, pregătire răspuns sau pregătire documentație, de la caz la caz).

De regulă, situațiile pentru care sunt solicitate serviciile de consultanță trebuie soluționate într-un termen strâns și, ca atare, lucrurile trebuie să se desfășoare foarte rapid de la momentul inițial de semnare a contractului cu clientul și până la finalizarea proiectului. Ne mândrim cu faptul că, de cele mai multe ori, procesele au fost finalizate cu succes, indiferent de gradul de complexitate, urgență sau noutate a subiectului abordat. În BIA punem preț pe munca în echipă, ne sprijinim fără ezitări în orice moment, considerând că asta este cheia succesului: diferențele de percepție ne vor duce întotdeuna către rezolvări și, poate, către răspunsuri deschizătoare de drumuri.”

 

PRIN CE CONSIDERI CĂ SE DIFERENȚIAZĂ SERVICIILE DE CONSULTANTA RESURSE UMANE, OFERITE DE BIA HR, DE CELE ALE ALTOR COMPANII CARE OFERĂ SERVICII SIMILARE?

Prin profesionalism și disponibilitate. Pe lângă cele anterior menționate, am considerat întotdeauna că este esențial să depui toate eforturile pentru a-ți cunoaște clientul. De ce? Doar așa îi poți anticipa nevoile și oferi spijin real care să îi ușureze munca. Suntem orientați către proactivitate și apreciem relațiile de lungă durată și serviciile de calitate, la rândul nostru.

 

CARE SUNT AVANTAJELE COMPANIILOR CARE CER CONSULTANȚĂ ÎN RESURSE UMANE?

Vreau să subliniez două avantaje esențiale, certitudinea lucrului bine făcut și timpul câștigat pentru finalizarea unui proiect.

Misiunea noastră este să ne ocupăm de redactarea tuturor documentelor necesare în relația cu angajații, să oferim suport în cercetările disciplinare, precum și în negocierea cu reprezentanții salariaților. Concret, desfășurăm următoarele activități:

  • Întocmim Regulamentele Interne pentru companii din diverse domenii, conform nevoilor partenerilor și prevederilor legilor în vigoare;
  • Oferim asistență în redactarea contractelor individuale de muncă sau a unor clauze specifice;
  • Oferim suport privind desfășurarea cercetărilor disciplinare;
  • Oferim suport în vederea întocmirii organigramei organizației;
  • Analizăm posturile din cadrul organizației și redactăm fișele de post ;
  • Asigurăm suport partenerilor pentru interpretarea punctuală a unor acte normative sau pentru punerea în aplicare a acestora;
  • Întocmim si distribuim informații cu continut legislativ catre abonați.

În colaborarea cu partenerii noștri punem mare accent pe confidențialitate. Ținem foarte mult ca informațiile să fie limitate la părțile direct implicate în colaborarea contractuală.

 

CE REZULTATE AI OBSERVAT DE-A LUNGUL TIMPULUI ÎN COMPANIILE CARE AU APELAT LA CONSILIERE PE PROBLEME DE RELAȚII DE MUNCĂ? 

Urgențele sau schimbările legislative, uneori neplăcute sau dezavantajoase pentru angajator, s-au rezolvat fără crearea unor situații de alarmă pe planul intern al firmelor. Cu toții ne dorim, chiar și în viața de zi cu zi, să știm că există o persoană care să ne ofere sprijin în rezolvarea crizelor sau cu care să ne consultăm când dorim să luăm decizii de impact.  

Faptul că avem clienți alături de care lucrăm de peste 20 de ani înseamnă că rezultatele există, clientul le simte, iar parteneriatele își indeplinesc scopul promis și agreat prin contract. 

În concluzie, o echipă de consultanți în HR care au competențe în sfera juridică, în resurse umane și salarizare te ajută să fii în relații corecte cu oamenii din echipa ta și să eviți problemele legale.