PROFIL DE PROFESIONIST: MARIANA VAIDA, DIRECTOR GENERAL BIA HCS

Mariana Vaida este un pionier al serviciilor de resurse umane, asa cum este si compania pe care o reprezinta. Cu o experinta vasta in domeniu, Mariana este un membru respectat al comunitatii HR. Este director general al BIA HCS, una dinte primele companii de resurse umane din Romania, participa ca speaker la evenimente importante de profil si, nu in ultimul rand, conduce una dintre cele mai longevive si stabile echipe de profesionisti.

Mariana Vaida - General Manager BIA HR

care a fost parcursul catre HR?

In 1996, dupa o experienta scurta in departamentul financiar, am ajuns intamplator in ceea ce avea sa devina departamentul de resurse umane. Erau inceputurile acestui domeniu si mi-am dat seama din primul moment ca apartin acestei zone de activitate si ca orice voi face in viitor va fi legat de asta.

Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?

Sunt multi ani de cand activez in resurse umane si nu a fost totul roz. Ma bucur de fiecare data cand finalizez ceea ce mi-am propus si invat cat pot de mult din experientele mele si ale altora. Faptul ca vin la serviciu cu aceeasi placere in fiecare zi ma face sa cred ca toti acesti ani nu au trecut degeaba. Ma bucur de fiecare zi pe care o petrec alaturi de colegii mei. Faptul ca am colegi care sunt alaturi de mine de 13 ani imi da satisfactia ca am facut ceva bine. Sa vezi cum creste si se formeaza o echipa sub ochii tai este cel mai frumos lucru.

Ce a fost cel mai greu in toti aniI petrecuti in hr?

Sa accept ca nu pot multumi pe toata lumea.

Un citat folositor sau o carte preferata?

Sunt doua carti pe care le am tot timpul aproape – „Cultura serviciilor superioare” de Ron Kaufman si „De la bine la excelent” de Zig Ziglar. Zig Ziglar te indeamna sa-ti gasesti menirea si sa faci performanta pornind de la pasiunea ta. Ron Kaufman este cel care ma inspira in viata profesionala. El spune „Sa oferi servicii inseamna sa creezi valoare pentru altcineva”. Acel “altcineva” poate fi colegul, clientul, familia, seful, un prieten etc. De asemenea, “Drive”, cartea lui Daniel Pink m-a facut sa imi schimb cateva obiceiuri personale.

a existat un model in viata profesionala?

Familia m-a ajutat sa realizez ca, privind ceea ce ai in fata ca pe o provocare, vei reusi. Daca ti se pare o corvoada, cu siguranta vei esua. Pe de alta parte, de la fiecare om poti invata ceva daca esti dispus sa accepti ca niciodata nu le vei sti pe toate.

Ce abilitati trebuie sa aiba un PROFESIONIST HR?

Sa stie sa comunice si sa asculte. Am avut un coleg care imi spunea „Mariana, eu vin la tine ca la un mentor”. Asa cred ar trebui sa fie  departamentul/omul de HR, un fel de mentor al firmei.

o recomandare pentru cei care se gandesc la o cariera in HR?

Sa aiba curajul sa faca primii pasi si sa fie dispusi sa intrebe, sa asculte si sa invete.

Alte interviuri din seria “Profil de profesionist”:

Cristina Scarlatescu, Manager Recrutare 

Ioana Dobre, Consultancy Manager

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.