PROFIL DE PROFESIONIST: ANDRA ROTARICI, ANALIST RESURSE UMANE

Andra a urmat cursurile Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, timp in care a realizat ca meseria de profesor nu i se potriveste. Dupa absolvire a decis ca este momentul sa se reorienteze. Astfel, a pornit un proces de informare ce a facut-o sa aleaga un program de masterat in comunicare corporativa (numit acum Comunicare si Resurse Umane) din cadrul Universitatii Bucuresti, loc in care a inteles ca domeniul resurselor umane era ceea ce cauta. Desi in timpul anilor de masterat a lucrat in alt domeniu, dupa finalizarea studiilor a reusit sa isi atinga obiectivul.
 

HR professional profile

care a fost parcursul care te-a adus in HR?

Programul de masterat a insemnat doi ani frumosi – doi ani de teorie, proiecte si profesori care au stiut sa ne ghideze cu drag in domeniul comunicarii sau al resurselor umane. In prezent, multi dintre fostii mei colegi lucreaza si ei in aceste domenii.

Astfel, dupa absolvire, am urmat cursul de Inspector de Resurse Umane si am inceput sa aplic la job-urile si internshipurile de resurse umane. Spre bucuria mea, nu am avut mult de asteptat si mi s-a dat sansa sa lucrez intr-o echipa frumoasa timp de sase luni in care am reusit sa aplic notiunile de baza invatate. Astfel, primul contact cu HR-ul a fost in cadrul unei companii care oferea servicii de tip call center. Acolo am avut ocazia de a ma implica in procesele de recrutare si administrare si, totodata, de a oferi suport persoanei responsabile cu salarizarea.

Dupa aceasta prima experienta am inteles ca, pentru a invata mai mult, era nevoie sa fac o schimbare. Cand am pornit la drum pentru a imi construi o cariera in HR, am stiut care sunt punctele mele forte si ce specializare mi se potriveste mai mult pentru a aduce valoare adaugata firmei. Asa am ales salarizarea si administrarea de personal. Astfel, pe 1 martie 2018, m-am alaturat echipei BIA HR. A fost un nou inceput, locul potrivit in care aveam sa invat lucruri noi, sa intalnesc oameni minunati si colaborari pe termen lung. Intr-adevar, conteaza si bagajul de cunostinte teoretice obtinute in urma studiilor si a cursurilor de calificare in HR insa cel mai important este sa pui in aplicare toate aceste lucruri. Sa inveti facand.

Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?

Au fost multe momente frumoase petrecute in anii lucrati in HR si sunt convinsa ca ma asteapta perioade din ce in ce mai  intense, provocatoare si pline de lectii dar si de satisfactii. 

ai Un citat folositor pentru viata personala?

“Majoritatea oamenilor trec prin viata fara sa stie care este visul sau menirea lor, caci nu si-au facut niciodata timp pentru a se intreba acest lucru. Este foarte important sa iti faci timp pentru a identifica ce anume iti place sa faci. In caz contrar, vei ramane o simpla barca fara carma in bataia tuturor valurilor.” Rhonda Byrne, “Eroul”

Ai avut un model care te-a ajutat sa te ghidezi in viata profesionala?

Mi-e greu sa numesc doar unul, toti oamenii intalniti pana in prezent au avut si au o influenta pozitiva in viata mea: familie, profesori, colegi, prieteni.

Ce abilitati crezi ca trebuie sa aiba un PROFESIONIST HR?

E necesar ca un om de HR sa stie sa comunice corect cu oamenii si, de asemenea, sa stie sa isi organizeze timpul.

Ce le-ai recomanda tinerilor care se gandesc la o cariera in HR?

Sa aiba initiativa, incredere ca vor reusi si curaj sa incerce. De asemenea, sa se implice inca din timpul facultatii in activitati de HR: cursuri, internship-uri etc.

Vezi si alte profiluri de profesionist:

Cristina Scarlatescu, Manager Recrutare

Silvia Manolache, Senior Outsourcing Manager

Ioana Dobre, Consultancy Manager

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.