Noutăți legislative referitoare la beneficii pentru bugetari și termenul de preaviz

noutati legislative1

Cuprinde:

  • Ordonanta de urgenta nr. 53/2024
  • Decizia nr. 8/dosar 471/1/2024 ICCJ

Ordonanta de urgenta nr. 53/2024

Ordonanta de urgenta nr. 53/2024 publicata in Monitorul Oficial nr. 484 din data de 24.05.2024 privind masuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetara, precum si reglementarea unor aspecte organizatorice face urmatoarele precizari:

Comentariu: Dintre modificarile aduse de prezentul act normativ dorim sa le amintim pe cele referitoare la obligatia autoritatilor si institutiilor publice de a deconta lucratorilor care folosesc in mod obisnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durata semnificativa a timpului normal de lucru achizitia de dsipozitive de corectie speciale, in limita sumei de 500 de lei/persoana.

Angajatii din cadrul autoritatilor si institutiilor publice beneficiaza de dreptul anterior mentionat in baza rezultatelor examenului oftalmologic care atesta faptul ca pentru desfasurarea activitatii este necesara folosirea de dispozitive de corectie speciale sau, dupa caz, este necesara modificarea celor utilizate la momentul examinarii.

Decizia nr. 8/dosar 471/1/2024 ICCJ

Prin prezenta Decizie Inalta Curte de Casatie si Justitie admite recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului si, stabileste ca in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 75 alin. (1) si art. 278 alin. (1) din Codul Muncii, termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se implineste in ultima zi a termenului, dispozitiile art. 181 alin. (1) pct. 2 si alin. (2) din Codul de procedura civila, precum si cele ale art. 2553 alin. (1) din Codul civil nefiind aplicabile.

 

Citește și:

 

Noutăți legislative privind voucherele de vacanță, apariția unor noi ocupații și concediile cu plata CASS – 23 aprilie 2024

 

Care este valoarea salariului mediu brut în 2024 – Newsletter Legislativ

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.