NEWSLETTER LEGISLATIV – 10 MAI 2022

Cuprinde:

• Ordonanta de urgenta nr. 59/2022

Ordonanta de urgenta nr. 59/ 04.05.2022

Ordonanta de urgenta nr. 59/ 04.05.2022 publicata in MO nr. 450 din 05.05.2022 pentru modificarea unor acte normative in domeniul strainilor, face urmatoarele precizari:

Comentariu: Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detasare se poate depune de catre angajator/beneficiarul prestarii de servicii la oricare dintre formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari. Documentatia necesara avizului de angajare/detasare poate fi depusa de orice persoana care are calitatea de reprezentant legal al angajatorului/beneficiarului prestarii de servicii, in conditiile legii. Reamintim ca legislatia anterioara impunea ca dosarele pentru avizul de angajare sa fie depuse doar la formatiunea teritoriala a Inspectoratului General pentru Imigrari de la sediul social al angajatorului.

In plus, prezenta ordonanta de urgenta statueaza faptul ca strainul poate solicita viza de lunga sedere pentru angajare in munca in termen de 180 de zile (fata de 60 cat era prevazut anterior) de la obtinerea avizului de angajare de catre angajator. Viza va fi solutionata de Centrul National de Vize, in termen de 20 de zile de la data depunerii cererii de eliberare a vizei (anterior era prevazut un termen de 10 zile).

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.