NEWSLETTER LEGISLATIV – 10 APRILIE 2020

Cuprinde:

• Legea nr. 37/2020

Legea nr. 37/2020 publicata in MO in Partea I nr. 280 din 03.04.2020 pentru completarea art. 39 din Legea nr. 53/2003 -Codul Muncii si a art. 94 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, face urmatoarele precizari:

Comentariu: Prezentul act normativ completeaza articolul 139 din Codul Muncii introducand doua noi alineate, dupa cum urmeaza: ”2¹ Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare-ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult.”

Si 3¹ care statueaza: „Salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare -ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.”

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.