CUM SA FII MAI VIZIBIL PENTRU ANGAJATORI – UN WORKSHOP ONLINE

In data de 20 iunie a avut loc workshop-ul online “Fii vizibil pentru angajatori”. Organizat de Beatrice Barbu, psiholog si specialist HR, intalnirea s-a adresat celor aflati in cautarea unui job nou sau interesati sa isi descopere o noua latura profesionala. Cristina Scarlatescu, Manager Recrutare BIA HR, a fost unul dintre invitatii speciali. In sesiunea ei, Cristina a explicat ce trebuie sa cuprinda un CV si o scrisoare de intentie bine facute dar si cum putem valorifica profilul de LinkedIn.

BIA HR WORKSHOP“M-am bucurat de oportunitatea de a impartasi din experienta mea ca profesionist in HR. Atat eu cat si colegii mei vedem sute de CV-uri in fiecare saptamana si adevarul este ca multe dintre ele sunt foarte greu de parcurs. Pline de exprimari prea tehnice, redundante sau marcate de jargonul companiilor unde candidatul a lucrat, aceste CV-uri rateaza scopul din start. Nu reusesc sa creeze o imagine coerenta si convingatoare despre cunostintele si abilitatile celor pe care ii reprezinta.

Cred ca acest tip de workshopuri sunt foarte utile – fac viata mai usoara atat candidatilor cat si celor care recruteaza. Participantii au venit pregatiti cu intrebari multe si pertinente si am certitudinea ca sfaturile primite ii vor ajuta. Daca ne gandim doar la LinkedIn, majoritatea companiilor il folosesc pentru recrutare. Prin urmare, nici candidatii nu isi mai pot permite sa ignore acest canal. Un profil complet si coerent de LinkedIn poate atrage atentia recrutorilor si poate duce la un interviu. La fel, un CV si o scrisoare de intentie intocmite cu grija si personalizate pentru jobul la care candidatul aplica cresc sansele unui interviu”, a remarcat Cristina.

Cei zece participanti s-au bucurat de recomandarile specialistilor invitati si au gasit raspunsuri la intrebari despre cum sa:

✓ se diferentieze de competitie
✓ isi identifice profilul psihologic
✓ negocieze pachetul de compensatii si beneficii
✓ isi antreneze inteligenta emotionala

Reactiile participantilor au fost pe masura:

“Multumesc pentru informatiile pe care cu siguranta le voi folosi in cizelarea CV-ului. Am participat la workshop cu intentia clara ca in viitorul apropiat sa fac o schimbare in cariera si sa schimb industria in care lucrez acum. Contextul este oarecum nefericit din cauza pandemiei si a evolutiei pietelor. Cu toate acestea, m-am hotarat sa incep de undeva si, cu rabdare, o sa-mi iasa.” (Elena, Medical Sales Representative)

Cei interesati de temele abordate de Cristina pot gasi mai multe detalii in articolele noastre despre redactarea corecta a CV-ului sau a scrisorii de intentie dar si despre optimizarea profilului de LinkedIn.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.