Cum imbunatatim procesul de recrutare

Avand in vedere ca tot mai multe businessuri pun din ce in ce mai mult accent pe tehnologizare, atentia ajunge uneori sa cada tot mai putin pe tehnicile de recrutare, menite sa atraga cele mai valoroase resurse umane intr-o companie. Intrucat procesul de recrutare presupune o serie de actiuni complexe, trebuie sa luam in calcul toate componentele sale, pornind de la anunturile de angajari si jod description, pana la interactiunea cu candidatul.

Totul incepe cu anuntul de angajare. Scopul acestuia este sa ne ajuta sa atragem candidatii potriviti, in baza cerintelor impuse de jobul scos la concurs si sa facem distinctia clara dintre lucrurile “must-have” si cele “nice-to-have”. Titlurile posturilor trebuie sa fie clare si sa nu induca in eroare. De asemenea, este posibil ca nu toti candidatii sa fi auzit de angajatorul care posteaza anuntul, iar o descriere precum industria in care activeaza aceasta, numarul de subsidiare sau tarile in care opereaza, daca este cazul, sunt detalii ce pot fi de mare ajutor in procesul de recrutare.

Sursele de candidati s-au inmultit, iar in zilele noastre nu mai putem vorbi doar despre anunturi in ziare. Acum avem nu doar retele de socializare si profesionale, ci si platforme de joburi, sau baze de date extinse pentru recrutori. De asemenea, lista de potentiali candidati poate fi extinsa si prin participarea la evenimente de specialitate sau intalniri intre profesionisti dintr-un anumit domeniu. Nu in ultimul rand, o buna sursa sursa de candidati o reprezinta recomandarile venite din randul angajatilor.

Modul in care are loc interactiunea cu candidatii joaca un rol important in conturarea imaginii pe care acestia o vor avea despre compania angajatoare. O experienta placuta ajuta la intarirea brandului de angajator si la crearea unei imagini bune in randul candidatilor. Lucruri de luat in considerare in acest sens sunt oferirea de feedback candidatilor, crearea unei pagini de cariere pe site-ul companiei sau crearea unui proces de aplicare cat mai putin anevoios.

Totodata, este esential sa ne aruncam privirea si asupra unor candidati din trecut si sa incercam sa ii atragem cu o pozitie care sa li se potriveasca mai bine. Pachetul de beneficii joaca si el un rol important, asadar, existenta lui trebuie mentionata candidatilor, intrucat din ce in ce mai multi candidati iau in considerare nu doar salariul, ci si lucruri care tin de wellbeing sau de echilibrul dintre viata personala si cea profesionala.
 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.