Pachetele de beneficii pentru angajati si avantajele lor

Conturarea unui pachet de beneficii pentru angajati ar trebui sa faca parte din strategia de recrutare a oricarei companii care isi propune sa atraga candidati valorosi si sa retina talente de top. Studiile recente au aratat ca printre cei mai apreciati angajatori de pe piata se numara cei care, pe langa salarii competitive, ofera si beneficii atractive, care cantaresc foarte mult atunci in ochii acelora care isi doresc sa mentina un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea personala.

Pe termen scurt, un pachet de beneficii generos poate imbunatati rezultatele procesului de recrutare, prin atragerea unui numar mai mare de candidati potriviti, in vreme ce pe termen lung, acesta poate ajuta la mentinerea angajatilor pentru o perioada mai indelungata in cadrul organizatiei, scanzand rata de turnover. Dincolo de cresterea loialitatii fata de angajator, acesta din urma poate economisi foarte mult timp, precum si resurse financiare, daca ofera un pachet de beneficii.

Asigurarile medicale si pensiile private

Printre cele mai apreciate beneficii se numara cele legate de sanatate, avand in vedere ca ritmul alert de trai tinde sa impacteze tot mai mult acest aspect al vietii. Astfel, tot mai multi candidati si angajati se asteapta ca angajatorul sau sa acopere costurile unei asigurari de servicii medicale, acesta fiind adesea si un criteriu esential in acceptarea sau respingerea unei oferte de lucru. Angajatorii ar trebui sa priveasca cu ochi buni aceasta dorinta, intrucat ea aduce beneficii de ambele parti, deoarece un angajat sanatos este, de cele mai multe ori, un angajat productiv.

Totodata, un numar destul de mare de angajati din zilele noastre se gandeste tot mai mult sa isi asigure o batranete decenta, iar gandul la un trai confortabil si lipsit de griji la varsta pensionarii se regaseste in cazul multor oameni activi in campul muncii. Statisticile au scos la iveala ca, cel mai probabil dintr-un spirit prevazator sau pursi simplu prin prisma unei viziuni pe termen lung in ceea ce priveste siguranta traiului de maine, exista angajati sau candidati care ar accepta un salariu mai redus, cu conditia ca angajatorul sa ofere ca beneficiu un plan de pensie privata.

Beneficii fara costuri prea mari

Pe langa cele doua beneficii mentionate anterior, care sunt cele mai apreciate, dar si costisitoare, exista si altele, pe care companiile angajatoare le-ar putea oferi cu o mai mare usurinta, avand in vedere ca ele implica costuri reduse, sau, mai mult, care nu implica deloc investitii financiare. Aici putem aminti oferirea de gustari, cafea sau fructe la birou, precum si posibilitatea de a lucra de acasa sau de la distanta si un program flexibil, acolo unde se poate, ori mai multa independenta in luarea deciziilor, recunoastere si apreciere, precum si un plan bine definit de dezvoltare in cariera.

Sa nu uitam ca oferirea unui pachet de beneficii poate imbunatati semnificativ starea de spirit a angajatilor, atitudinea lor fata de munca in general, precum si nivelul de productivate din companie. Dincolo de toate acestea, este important si sa le facem cunoscute celor care ar putea beneficia de ele, deopotriva candidati sau angajati, prin toate mijloacele posibile: anunturi de angajare, targuri de cariere, platforme de joburi si anunturi de angajare, materiale promotionale sau comunicari interne.

ECHIPA BIA HR
 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.