Profil de profesionist: Alina Buzata, specialist resurse umane BIA HR

specialist resurse umane

Preia contractele cu angajații temporari, asigură serviciile de salarizare și administrare de personal și implementează standardele solicitate de partenerii de business în materie de beneficii oferite. Fiecare proiect îl tratează cu profesionalism și nu renunță până nu are certitudinea lucrului bine făcut. Alina Buzata face parte din echipa BIA HR, de mai bine de 5 ani, unde desfășoară activități de administrare personal, calcul salarial și consultanță specifică activității. Îi place să asculte cu atenție și răbdare, este organizată și care caută mereu soluții pentru rezolvarea problemelor întâlnite.

Ce experiențe au contribuit la formarea sa, ce provocări întâmpină în activitate și cum le depășește, ce hobby are în timpul liber și îi dă energie, afli în cele ce urmează de la Alina Buzata, Specialist Resurse Umane BIA HR.

Alina Buzata specialist resurse umane


Ce te-a determinat/motivat să alegi o carieră în resurse umane?

Am avut noroc să întâlnesc oamenii potriviți la momentul potrivit, care au avut încredere în mine, m-au îndrumat și susținut. În același timp mi-au arătat ce presupune cariera în resurse umane și cum poți fi un bun consultant.

Povestește-ne despre parcursul tău profesional. Care au fost acele experiențe care te-au format pentru jobul actual?

Am participat inițial la procesul de recrutare în cadrul unei firme mici. Am fost mai întâi Coordonator Recrutare, apoi Specialist Resurse Umane. Situațiile diferite pe care le-am întâmpinat atunci mi-au deschis curiozitatea spre cifre, spre ce înseamnă salarizarea și relațiile de munca. De asemenea, întrebările candidaților despre relațiile de muncă și salarizare m-au făcut să caut și mai multe informații și chiar să vreau să urmez un curs de specializare în salarizare și administrare personal. Experiența aceasta și formarea au contat mult când am aplicat pentru jobul de Specialist Resurse Umane la BIA HR.

Care a fost cel mai frumos moment de până acum în activitatea ta la BIA HR? Dar cel mai dificil?

Lucrez în cadrul companiei BIA HR de aproximativ 5 ani, în departamentul de payroll și administrare de personal. Au fost 5 ani intenși, presărați și cu bucurii care au venit din satisfacția clienților și din colaborarea cu ai mei colegi. De asemenea, cele mai dificile momente sunt atunci când lucrurile nu ies așa cum îmi propun, dar învăț să mă adaptez și să găsesc soluții.

Ce provocări întâmpini acum în activitate ta și cum le faci față?

În fiecare zi întâmpin provocări în ceea ce privește modificările legislative și spețele care apar în rândul clienților noștri, dar sunt o persoana flexibilă, care este mereu în căutarea unor metode de rezolvare și, cu ajutorul colegilor, încerc să găsesc cea mai buna soluție.

Care sunt acele abilități care te ajută în jobul tău?

Cele mai importante abilități pe care le-am dezvoltat sunt curiozitatea, organizarea, atenția spre nevoia celuilalt, atenția pe detalii și, de asemenea, lucrul cu cifrele.

Ce îndrumare i-ai da unui tânăr care vrea să lucreze ca specialist resurse umane? Ce pași ar trebui să urmeze și ce ar trebui să știe despre această profesie?

Să participe la HR Summer Experience și la cât mai multe internshipuri. Să încerce să parcurgă toate componentele acestui sector de activitate pentru a vedea în care dintre ele se regăsește mai mult. Astfel deprinde o varietate de soft skills, esențiale la orice loc de muncă.

Ce ar trebui să știe clienții care vor să lucreze cu tine?

Îmi place să ascult cu răbdare. Am o echipă de profesioniști, lângă mine. Împreună reușim să găsim cele mai bune soluții.

Ce așteptări ai anul acesta în relațiile cu actualii și potențialii clienți? 

Potențialii clienți pot să apeleze cu încredere la serviciile unui consultant în payroll, administrare sau relații de munca. Ne adaptăm activitatea, astfel încât să se desfășoare într-o manieră eficientă și cu rezultate excelente.

Ce îți place să faci în timpul liber și îți dă energie pentru job?

Una dintre pasiunile mele este cusutul, chiar acum am început să lucrez la o ie urbană :). De asemenea îmi place mult să studiez limbi străine, să învăț despre culturi diferite, și, desigur și timpul pe care îl petrec cu familia și ieșirea în natură îmi dau energie pentru o nouă zi.

Citește și:

Profil de profesionist: Andreea Dumitrescu, Senior Recruitment Manager BIA HR

Profil de profesionist: Bianca Matei, Consultant HR, BIA HR

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.