PROFIL DE PROFESIONIST: GEORGIANA MIRICA, Senior HR Consultant

Georgiana este absolventa a Facultatii de Litere si a unui master in domeniul Resurselor Umane in cadrul Universitatii Bucuresti (UB). Si-a inceput activitatea in recrutare in 2017 si de atunci, asa cum ii place sa spuna, se afla intr-un continuu proces de invatare si crestere profesionala si personala.

 

Georgiana Mirica - Senior HR Consultant

 

De ce ai ales Resursele umane?

Sunt o fire comunicativa, deschisa, volubila iar pentru mine este important sa fiu in permanenta intr-un dialog cu oameni noi, tipologii noi de persoane. Asta m-a ajutat sa invat, sa descopar lucruri noi. Eram, de asemenea, curioasa sa inteleg ce presupune un proces de recrutare. Ulterior, am constientizat si m-a bucurat foarte mult faptul ca munca mea poate ajuta o persoana sa isi gaseasca locul de munca dorit sau un partener sa gaseasca colegul potrivit echipei si organizatiei sale. Pana in prezent am invatat doua lectii majore – ca trebuie sa am incredere in mine si in munca mea dar si ca, atunci cand ma lovesc de proiecte complexe sau mai delicate, trebuie sa fiu perseverenta si sa gasesc solutii si resurse variate si creative.

 

CARE Au FOST CELe MAI FRUMOaSe MOMENTe DE PANA ACUM?

Cele mai frumoase momente sunt acelea in care reusesc sa inchei cu bine un proces de recrutare si cand mi se confirma ca atat candidatul dar si partenerul (clientul) sunt multumiti si linistiti. Ma bucur si cand lucrez in proiectele de echipa – cand simt ca lucram bine impreuna si ca un “bravo” pentru echipa include si mana de ajutor, contributia pe care am putut si eu sa o am.

 

care este cea mai recenta carte citita?

Ultima carte citita a fost “Primii pasi in recrutare”. Desi am trecut de aceasta etapa, am citit-o din dorinta de a vedea, de a afla daca exista modalitati noi de a face lucrurile, diferit poate de ceea ce aplic eu. Momentan, reteta este aceeasi si pentru alti colegi din aceasta bransa. Lucrurile cele mai folositoare le-am invatat insa de la oamenii cu care am lucrat sau interactionat atat in context profesional cat si personal – fiecare om are povestea si experientele lui si ma bucur cand le impartaseste cu mine.

 

Ai avut un mentor/ model care te-a ajutat sa te ghidezi in viata profesionala sau personala?

O persoana care mi-a fost alaturi inca de la inceput si de la care am invatat foarte multe lucruri este chiar colega mea, Cristina Scarlatescu. Ea este cu siguranta un om pentru oameni si de la ea am invatat si eu cat de mult bine face si atrage apropierea de oamenii cu care lucrez. Am invatat sa ma apropii mai mult de cei din jurul meu si astfel am construit relatii speciale si cu candidatii.

 

CE ABILITATI CREZI CA TREBUIE SA AIBA UN PROFESIONIST HR?

Un om de HR are nevoie sa fie comunicativ, implicat, perseverent, increzator si optimist. Pe cei care isi doresc o cariera in HR, le-as recomanda sa se gandeasca bine in care ramura se regasesc si cu care se identifica. Lucrul cu oamenii este mereu o provocare, iar pentru asta trebuie sa ai certitudinea ca esti pe drumul pe care doresti sa-l urmezi.

 

Citește și:

Profil de profesionist: Andreea Dumitrescu, Senior Recruitment Manager BIA HCS

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.