Ca angajator, ai acum responsabilitatea de a face tranzitia de la Revisal la noua platforma REGES Online, conform Hotararii Guvernului nr. 295/2025. Termenul limita pentru inregistrare este 30 septembrie 2025, iar nerespectarea acestui termen poate atrage amenzi de pana la 20.000 de lei.
REGES Online aduce o serie de avantaje importante: acces securizat si facil la datele din contractele individuale de munca (CIM) atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, transmiterea digitalizata a datelor si interoperabilitate intre institutii. Totusi, aceasta tranzitie vine si cu amenzi in cazul neindeplinirii obligatiei de inregistrare a datelor in REGES sau in cazul unor erori in datele inregistrate.
Este esential sa te asiguri ca toate datele din dosarele de personal sunt complete si corecte inainte de a le transmite in noul sistem. In acest sens, ai la dispozitie solutii eficiente, cum ar fi auditul dosarelor de personal pentru a evita amenzile. Afla care sunt prevederile Hotararii Guvernului nr. 295/2025 privind trecerea la REGES ONLINE si cum echipa BIA HR iti poate oferi suport complet in acest proces!
Hotararea Guvernului nr. 295/2025 anunta trecerea la REGES ONLINE, aplicatia care permite accesarea datelor din CIM-uri intr-un mod facil si securizat
Hotararea Guvernului nr. 295/2025, publicata in Monitorul Oficial nr. 279 din 31.03.2025, privind Registrul general de evidenta a salariatilor– REGES ONLINE, face urmatoarele precizari:
Comentariu: prezenta hotarare reformeaza modul in care sunt gestionate datele referitoare la contractele individuale de munca in Romania si va permite tuturor partilor implicate – Inspectia Muncii, angajatori, salariati, institutii si autoritati publice – sa acceseze datele din CIM-uri intr-un mod facil si securizat.
Angajatorii vor avea la dispozitie un termen de 6 luni, de la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ, pentru a se inregistra in noua aplicatie Reges-Online, mai exact, pana pe data de 30 septembrie 2025.
Angajatorii prevazuti la art. 1 din HG completeaza si transmit in Registru urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:
a) datele de identificare ale angajatorului.
b) datele de identificare ale salariatilor.
c) pentru persoanele cu dizabilitati, gradul, tipul de handicap si durata certificatului de incadrare in grad si tip de handicap.
d) data incheierii contractului individual de munca, numarul acestuia si data inceperii activitatii.
e) functia/ocupatia, conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative.
f) tipul contractului individual de munca.
g) durata contractului individual de munca, respectiv nedeterminata/determinata.
h) locul de munca, respectiv fix sau mobil.
i) durata timpului de munca si repartizarea acestuia.
j) salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca.
k) datele de identificare ale utilizatorului, in cazul contractelor de munca temporara.
l) data transferului, precum si datele de identificare ale angajatorului la care se face transferul in conditiile legii.
m) data la care incepe si data la care inceteaza detasarea, precum si datele de identificare ale angajatorului la care se face detasarea.
n) data la care incepe si data la care inceteaza detasarea transnationala, statul in care urmeaza sa se realizeze detasarea transnationala, denumirea beneficiarului/utilizatorului la care urmeaza sa presteze activitatea salariatul detasat, precum si natura acestei activitati.
o) data la care incepe si data la care inceteaza detasarea pe teritoriul unui stat care nu este membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European, statul in care urmeaza sa se realizeze detasarea, denumirea beneficiarului/utilizatorului la care urmeaza sa presteze activitatea salariatul detasat, precum si natura acestei activitati.
p) perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca.
q) data si temeiul legal al incetarii contractului individual de munca.
Amenzi pentru neindeplinirea obligatiei de inregistrare a datelor din contractele de munca in REGES
Neindeplinirea obligatiei de inregistrare in sistem in termenul de 6 luni impus de actul normativ va fi considerata contraventie si sanctionata cu amenzi intre 15.000 si 20.000 lei.
Totodata, angajatorii au obligatia de a completa si de a transmite in Registru toate elementele contractelor individuale de munca active la data accesarii Registrului, elemente care nu se regasesc in sistemul informatic, tot in termen de 6 luni (respectiv, pana la data de 30 septembrie 2025). Neindeplinirea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Angajatorii care au contractat serviciul de completare si transmitere a datelor in Registru au obligatia de a completa si transmite in acesta urmatoarele date:
a) datele de identificare ale prestatorului – codul unic de identificare – CUI/codul de identificare fiscala – CIF, denumirea prestatorului, sediul social, numele si prenumele reprezentantului legal in cazul persoanei juridice;
b) data incheierii contractului de prestari servicii;
c) data de inceput al prestarii de servicii;
d) durata contractului de prestari servicii;
e) data incetarii contractului de prestari servicii.
Inspectia Muncii va asigura accesul autoritatilor/institutiilor publice la informatiile din Registru, pe baza unor aplicatii de interogare specifice sau prin punerea la dispozitie a unor informatii din Registru, cu respectarea masurilor dew protectie a datelor cu caracter personal, numai daca acestea au dreptul de a primi aceste informatii in vederea realizarii atributiilor lor.
Atentie: Inregistrarea angajatorilor in noul portal Reges Online este ireversibila si nu veti mai putea reveni la transmiterea pe varianta anterioara a aplicatiei iar parola de transmitere a fisierelor .rvs se va bloca.
Totodata tinand cont de un numar semnificativ de nefunctionalitati actuale ale noii platforme REGES-Online transmise catre Inspectia Muncii pentru care se asteapta solutionare este recomandat sa nu se faca trecerea pe noul REGES-Online pana la confirmarea acestei treceri cu prestatorul de servicii de revisal.
Cum asiguri acuratetea datelor transmise in noul sistem de raportare electronica
Pentru a evita erorile in raportare si orice forma de sanctiune din partea autoritatilor, incepe tranzitia la noul Reges Online cu auditarea dosarelor de personal, pentru a verifica corectitudinea datelor existente si pentru a completa informatiile.
Echipa BIA vine in sprijinul angajatorilor cu serviciile de audit dosare de personal pentru a asigura acuratetea datelor ce vor fi transmise in Reges Online.
Serviciile de audit de personal presupun verificarea dosarelor angajatilor pentru a asigura conformitatea cu legislatia muncii si acuratetea datelor transmise in Reges Online.
Auditul dosarelor de personal include:
✔️ Verificarea documentelor obligatorii din dosarele angajatilor
✔️ Identificarea lipsurilor sau erorilor in acte
✔️ Asigurarea respectarii legislatiei muncii
✔️ Recomandari pentru remedierea problemelor constatate
Este un serviciu util companiilor care vor sa fie in regula din punct de vedere legal si administrativ, mai ales in contextul digitalizarii si al cerintelor tot mai stricte impuse de autoritati.
Descopera serviciile complete de administrare de personal oferite de BIA HR:
✅ Auditul dosarelor de personal
✅ Intocmirea contractelor de munca si a actelor aditionale
✅ Intocmirea deciziilor si notelor de lichidare
✅ Intocmirea si transmiterea REGES
✅ Completarea adeverintelor
✅ Relatia cu autoritatile abilitate
✅ Asistenta operationala si suport legislativ permanent
Specialistii BIA HR, printre care 10 experti certificati in legislatia muncii, sunt intotdeauna la curent cu modificarile aparute in materie de legislatie a muncii sau legislatie financiara, astfel incat sa-ti poata oferi tot suportul necesar in schimbarile care apar in activitatea ta.
O alta modificare legislativa anunta majorarea valorii nominale a unui tichet de masa
Recent a fost adoptat si Ordinul nr. 280/2025, publicat in Monitorul Oficial nr. 276 din 28.03.2025, pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2025, face urmatoarele precizari:
Comentariu: Pentru semestrul I al anului 2025, incepand cu luna aprilie 2025, valoarea nominala a unui tichet de masa, nu poate depasi cunatumul de 40,18 lei.
Citeste si:
Servicii salarizare/Payroll. Află beneficiile externalizării acestor activități prin BIA HR!