Perspectivele de dezvoltare pentru angajati si importanta lor

Fiecare individ isi doreste sa creasca, sa se dezvolte si sa se bucure de noi oportunitati, mai ales cand vine vorba despre cariera. Aceste aspiratii sunt firesti si nu vor disparea niciodata, iar la facilitarea acestor tinte profesionale trebuie sa contribuie si angajatorul, daca isi doreste sa lucreze cu oameni motivati, pe care sa-i fidelizeze si sa-i retina in organizatie pentru cat mai mult timp. Este bine ca angajatorul sa isi prezinte, inca de la inceput, strategia in ceea ce priveste programele de training si dezvoltare pentru angajati. Astfel, acestia vor sti ce asteptari pot avea de la locul de munca si daca acesta poate fi considerat o oportunitate profesionala.

Dincolo de ambitia de a ajunge mereu mai departe si de dorinta de a face intotdeauna mai mult, aparitia monotoniei are, la randul sau, o contributie importanta la dezvoltarea acestei tendinte. In zilele noastre, angajatii accepta foarte rar sa se simta limitati la un job care nu le ofera satisfactii si care nu le da posibilitatea de a-si folosi la maximum potentialul. Avand in vedere ca omul modern petrece destul de mult timp la locul de munca, este normal ca el sa aiba un impact semnificativ asupra starii de spirit a acestuia. Daca vor observa ca nu li se prezinta un plan de cariera sau ca nu au ocazia sa invete lucruri noi, angajatii nu vor ezita sa isi schimbe jobul cu unul care le ofera asta.

Noi oportunitati in interiorul companiei

In primul rand, trebuie sa luam in considerare cresterile salariale, deoarece sporirea veniturilor este unul dintre lucrurile care nimanui nu i-ar displacea, indiferent de ce alte nevoi ar mai avea. Acesta ar trebui sa fie strans legat de performanta angajatilor, dar si de fidelitatea acestora fata de organizatie. Totusi, banii nu sunt suficienti pentru a-i face pe oameni fericiti, asadar trebuie luate in considerare si alte tipuri de beneficii, cum ar fi asigurari de sanatate, spatii de relaxare la locul de munca sau reduceri pentru diverse tipuri de servicii. Astfel, desi sunt tot beneficii materiale, acestea reprezinta si o forma avantajoasa pentru angajator de a oferi avantaje angajatilor.

Pe de alta parte, chiar daca au parte de beneficii de ordin material, angajatii isi doresc si lucruri precum posibilitatea de a fi promovati si de a li se incredinta sarcini noi sau mobilitatea de la un departament la altul. Mai mult decat atat, orice angajat isi doreste sa isi imbunatateasca pregatirea pe care o are in domeniul in care activeaza. Astfel, castigand experienta, isi va spori sansele de a avea parte de oferte avantajoase in viitor. Atunci cand li se ofera ocazia sa acumuleze noi cunostinte si sa dobandeasca noi competente profesionale, fie prin traininguri si programe de coaching, cursuri online, angajatii se vor simti mai increzatori si vor putea lua mai usor decizii la locul de munca.

Dezvoltarea personala

Desi dezvoltarea personala nu poate fi perceputa ca un beneficiu oferit de angajator, este de preferat ca acesta sa ofera cadrul necesar realizarii acestui aspect. Multi indivizi devin mai motivati daca exista flexibilitate la locul de munca, daca au posibilitatea de a lucra de acasa, daca exista un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Toate acestea trebuie sa fie insotite de o comunicare clara a obiectivelor companiei si a modului in care angajatii pot contribui la atingerea acestora. Astfel, prin contributia lor, ei pot ajuta nu doar intreaga organizatie, ci si pe ei insisi, avand posibilitatea de a se face remarcati in acest proces.

Si pentru ca este esential sa existe o comunicare eficienta, organizatia ar trebui sa promoveze in mod periodic pozitiile deschide in companie si sa ii incurajeze pe angajati sa aplice. De asemenea, angajatilor care au potential ar trebui sa li se ofere sanse de afirmare, dar, totodata, sa li se dea ocazia sa isi aleaga directia in care doresc sa se indrepte. Nu in ultimul rand, liderii si managerii trebuie sa aprecieze in mod corect sansele reale de dezvoltare intr-o anumita directie ale angajatilor si sa ii indrume catre alte oportunitati, atunci cand considera ca este potrivit.

ECHIPA BIA HR 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.