Externalizarea salarizarii si administrarii de personal, un plus pentru afacerea ta

Daca intr-un articol anterior enumeram un set de beneficii pe care outsourcing-ul le aduce unei organizatii, de data aceasta am decis sa abordam o tema specifica, si anume externalizarea salarizarii (payroll) si administrarii de personal.

Inainte de a ne apuca sa facem o trecere in revista a avantajelor pe care incredintarea acestor servicii catre firmele ce ofera solutii personalizate de payroll le aduce, trebuie sa specificam ca acest concept de business inglobeaza activitatile ce tin de gestionarea de personal si efectuarea platilor. Este vorba despre o gama larga de activitati, pornind de la calculul salariilor si terminand cu intocmirea documentelor pe care legislatia muncii le impune unei companii pentru angajatii sai.

Evitarea problemelor de natura legislativa

In contextul unei legislatii a muncii si fiscale extrem de complexe si in continua schimbare, este destul de greu sa tii pasul cu formalitatile ce trebuie urmate. Odata cu externalizarea serviciilor de payroll si administrare de personal, ai garantia ca esti la curent cu modificarile legislative si ca nu risti niciun conflict de natura juridica.

Astfel, va fi mult mai simplu pentru o organizatie cu activitati intr-un domeniu tehnic sau unul creativ sa apeleze la o firma care ofera solutii personalizate de salarizare si administrare de personal. In felul acesta, compania de outsourcing pune la dispozitia celei care o contracteaza servicii de nisa si siguranta in privinta respectarii legislatiei.

Problema software-ului de specialitate, eliminata

Activitatile de salarizare si administrare de personal presupun lucrul cu software de specialitate si bune cunostinte de operare a computerului. Ori, in cazul organizatiilor care intreprind activitati in domenii cu totul si cu totul diferite de cel al IT-ului sau contabilitatii, este nerentabil sa achizitionezi software de specialitate pentru payroll. Asta ca sa nu mai vorbim despre resursele care ar trebui investite in angajatii ce ar urma sa il foloseasca.

Odata externalizata partea de salarizare si administrare de personal, dispare si aceasta problema. Companiile specializate detin atat resursele software necesare pentru procesarea datelor privind platile sau salarizarea, cat si personal abilitat sa le foloseasca.

Economie de timp si resurse

In contextul in care intocmirea si inregistrarea documentelor de munca sau gestionarea relatiilor cu autoritatile competente sunt activitati extrem de laborioase, preluarea lor de catre un tert inseamna o economie foarte mare de timp. Asta ca sa nu mai vorbim despre energia celor implicati, care poate fi investita in activitati specifice companiei si menite sa o dezvolte.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le poate aduce externalizarea serviciilor de salarizare si administrare de personal, iar faptul ca tot mai multe organizatii decid sa apeleze la o astfel de solutie de business este un indiciu clar ca merita luata in calcul.

ECHIPA BIA HR

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.