Andreea Dumitrescu, recruitment manager BIA HR, vorbeste despre candidatii din zilele noastre pentru Revista Cariere

 Andreea Dumitrescu, recruitment manager in cadrul BIA HR, a vorbit despre interactiunea pe care candidatii o au cu recrutorii si cu companiile angajatoare, intr-un amplu articol realizat de revista Cariere. Experienta i-a aratat acesteia ca este destul de greu sa gasesti oameni pentru pozitii de junior, intrucat absolventii facultatilor din Romania au deja un bagaj serios compus nu doar din cunosinte teoretice, dar si din experienta de munca.

“Studentii au joburi inca din timpul facultatii. Ei au facut internshipuri, au contracte cu companiile, au o experienta si nu vor sa fie juniori intr-o companie, pentru ca si salariile sunt pe masura. Fac internshipuri si in afara tarii, un exemplu este programul ‘Work and Travel’, de unde nu se intorc cu bani, ci cu amintiri. Acolo lucreaza la companii de fast-food si invata ce inseamna sa muncesti un anumit numar de ora, sa fii responsabil, sa ai un target”, a declarat Andreea Dumitrescu.

Totodata, aceasta a observant ca, intrucat oferta este foarte vasta in aproape toate domeniile, iar candidatii merg si la doua interviuri pe zi si au de unde alege, acestia au uneori un comportament inadecvat. Spre exemplu, se intampla adesea ca ei sa nu se prezinte la interviurile stabilite si sa nu anunte acest lucru in avans. Pentru a veni in sprijinul recrutorilor si angajatorilor, marile platforme de joburi ofera acum posibilitatea marcarii acestui gen de candidati.

La randul lor, angajatorii isi doresc de la potentialii angajati mai ales “bun simt”, precum si existenta unei chimii cu echipa, oameni care sa isi doreasca sa invete si sa se dezvolte, nu care intreaba din start care este salariul oferit. Mai multe despre profilul angajatului ideal puteti citi in articolul integral publicat pe site-ul revistei Cariere.

ECHIPA BIA HR

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.