Cum sa le asiguram o primire calduroasa noilor angajati

Venirea unui nou angajat intr-o companie reprezinta mai mult decat distribuirea unui anunt intern cu privire la acest lucru. Felul in care o persoana este intampinata si primita intr-o organizatie o poate determina pe aceasta sa decida, in primele luni de la angajare, daca merita sau nu sa mearga mai departe pe acel drum.

Acesta este si motivul pentru care angajatorii ar trebui sa ia masuri in acest sens si sa asigure o integrare corespunzatoare fiecarui newjoiner. Astfel, dupa acceptarea ofertei de catre acesta, organizatia ar trebui sa nu se limiteze la furnizarea instructiunilor de lucru, a unui computer si a unor credentiale pentru a-l accesa. Noului angajat ar trebui sa isi cunoasca colegii de echipa si superiorii, sa aiba parte de un tur al departamentelor si sa sa inteleaga cum functioneaza lucrurile in companie.

In primul rand, in cadrul oricarei organizatii ar trebui sa fie conceputa o strategie de integrare a noilor veniti, astfel incat entuziasmul unui nou inceput sa nu fie inlocuit de temerile necunoscutului. Aceasta strategie poate include o serie de pasi simpli, care sa inceapa cu o prima zi de munca in care rezolvarea sarcinilor administrative sa fie facuta in mod amuzant, sa imbrace forma unei sesiuni informative, iar totul sa fie personalizat.

Interactiunea cu noii colegi este esentiala

De asemenea, inca din primele zile de lucru, noul angajat ar trebui sa ia contact cu lucrurile care vor face parte din atributiile sale zilnice, astfel incat sa se familiarizeze cu jobul. Primele zile de lucru la un nou loc de munca ii poate face pe multi oameni sa se simta stingheri si neintegrati, ignorati de cei din jur. Pentru a evita o astfel de situatie, ar fi mai util daca ar fi pusi sa interactioneze cu colegii cu activitati similare decat daca li s-ar da sa citeasca zeci de pagini de documentatie.

Atunci cand este posibil, este bine ca noul venit sa poata apela la un mentor sau la un trainer, pe parcursul procesului de integrare. Mai mult decat atat, acestia ar trebui sa fie incurajati sa adreseze intrebari anumitor colegi, astfel incat sa stie cui sa se adreseze atunci cand au nedumeriri, fie ca este vorba despre lucruri administrative, fie ca este vorba despre lucruri legate de sarcinile pe care jobul lor le presupune.

Un alt lucru care poate fi de mare ajutor celor care se alatura companiei este sa ia pranzul impreuna cu colegii, astfel incat sa aiba ocazia sa ii cunoasca mai bine pe cei cu care vor lucra. De asemenea, o idee pe care companiile ar putea sa o ia in calcul este sa organizeze periodic intalniri colective in care sa fie prezentati newjoinerii din ultima luna, spre exemplu. Acestea ar putea imbraca forma unor sedinte comune, in care noii veniti ar putea spune cateva cuvinte prin care sa se prezinte colegilor.

Asadar, procesul de integrare al noilor angajati nu trebuie neglijat, avand in vedere ca de felul in care o persoana va fi primita intr-o companie depinde, in cele din urma, calitatea muncii sale.

ECHIPA BIA HR

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.