Angajez – Cum fac alegerea potrivita in recrutare?

Sunt manageri care prefera sa se ocupe in persoana de procesul de recrutare. In echipa lor, pe care o percep ca pe o familie, trebuie sa intre doar persoane evaluate si aprobate de ei. Dar doua perechi de ochi sunt intotdeauna mai bune decat una singura. Mai ales cand una dintre ele apartine unui specialist in recrutare cu experienta. recrutare angajati

O alegere bine facuta te scuteste de necesitatea de a relua toata povestea: formularea anuntului de angajare, receptionarea C.V.-urilor, analizarea lor, stabilirea mai multor interviuri etc.

Uite trei lucruri de care e bine sa tii cont daca vrei sa-ti maresti echipa fara mari eforturi financiare si de timp:

Asteptari realiste

Cum arata C.V.-ul perfect? Cat de des se intampla sa dai de o persoana care sa bifeze din start si in cele mai mici detalii toate cerintele jobului pe care il oferi? Potentialul angajat are studiile necesare, dar ai fi vrut sa aiba mai multa experienta pe un loc de munca similar. Si studiile, si experienta il transforma in candidatul perfect. Totusi, dupa interviu ramai cu senzatia ca ai toate sansele ca-n mai putin de un an sa ai din nou acest post disponibil.

Putina flexibilitate n-a stricat nimanui. Urmareste imaginea de ansamblu si decide care dintre cerinte sunt cu adevarat indispensabile pentru postul respectiv. Analizeaza cat de realist construita e lista de atributii pe care vrei sa o acopere viitorul tau angajat. Creativ, deschis la munca de rutina pe termen lung, competitiv, empatic si cu spirit de echipa. Iata descrierea unei persoane care n-a existat niciodata. In procesul de recrutare e important sa ai un partener experimentat, care sa te ajute sa evaluezi corect atat jobul, cat si candidatul.

Intuitie

Magie? Nu, doar experienta. Sunt momente cand e nevoie sa iei o decizie rapid, fara analize complicate, fara o lista de argumente pro si contra. Cand faci recrutare si selectie de personal ai nevoie de astfel de skilluri. Poate parea ca te bazezi doar pe intuitia de moment, dar nu e chiar asa. Creierul tau si-a format deja niste scurtaturi, iar rolul lor e chiar acesta: sa te ajute sa iei decizia corecta cat de rapid posibil.

De fapt, e vorba de intrebuintarea unei perioade scurte de timp doar aparent. In realitate, cand mergi pe instinct, folosesti tot ce ai invatat si experimentat pana la momentul respectiv. Cartile citite, cursurile la care ai participat, articolele de specialitate, experienta unor situatii similare se acumuleaza. Senzatia presanta ca ar trebui sa alegi A in loc de B e de fapt doar varful icebergului. In profunzime, se afla ore de lecturi, interactiuni, cercetare. Succesul depinde direct de calitatea si cantitatea lor.

Orientare catre viitor

„Pe vremea mea lucrurile se faceau altfel” e o formula care mai are succes doar la muzeu. Cand faci recrutare e vital sa fii la curent cu noutatile. Ce asteptari si nevoi au angajatii de azi, ce ii ajuta sa fie competitivi, cum ii stimulezi ca sa obtii ce au mai bun de oferit?

Un oras in care traficul e blocat la orele de varf inseamna oameni care ajung la munca obositi si iritati. Puterea de concentrare scade, productivitatea are de suferit. Ai gasit un candidat bun pentru postul liber din echipa ta? Fii deschis la solutiile pe care le ofera tehnologia actuala. Telemunca e deja o varianta folosita intens in alte tari, programul flexibil e de asemenea o solutie. Stabileste de la prima intalnire sarcini clare cu noul angajat. Ofera-i posibilitatea de a sta la birou doar atat cat e nevoie ca sa-si indeplineasca atributiile.

BIA Human Resource Management Services e alaturi de tine si-ti ofera servicii de recrutare si selectie de personal bazate pe profesionalism si experienta de mai bine de 25 de ani. Scrie-ne pe biaoffice@bia.ro de cine ai nevoie pentru completarea echipei tale si noi te ajutam sa faci alegerea potrivita.