Starea de sanatate a angajatilor: Cat de mult conteaza acest aspect pentru o organizatie

Odinioara, preocuparea angajatorilor pentru bunastarea fizica si psihica a angajatilor nu era una extrem de frecvent intalnita. Odata cu evolutia industriilor si cu dezvoltarea mediului de afaceri, in zilele noastre, liderii organizatiilor de tot felul au ajuns la concluzia ca sanatatea fizica si mentala a angajatilor le aduce acestora o stare de confort care le permite sa dea ceea ce au mai bun la locul de munca si sa aiba productivitate ridicata.

In primul rand, trebuie sa avem in vedere ca factorul uman este principalul motor al unui business, oricat de tehnologizat ar fi domeniul in care se activeaza. Daca angajatii nu se afla intr-o stare buna, care sa ii faca apti de munca, afacerea nu va avea deloc de castigat. Acest lucru ii determina tot mai mult pe oamenii aflati in conducerea organizatiei sa ofere angajatilor atat beneficii pentru a-si ingriji sanatatea, cat si sa incurajeze mentinerea acesteia.

Asigurarile medicale si mult sport

O asigurare medicala care sa includa macar un pachet de servicii de baza pentru angajati nu ar trebui sa lipseasca din randul beneficiilor oferite angajatilor. Totodata, pentru a creste retentia personalului in cadrul organizatiei, acest pachet de servicii medicale ar trebui imbunatatit si ar trebui sa includa mai multe beneficii pe masura ce experienta acumulata de angajat in companie creste si sa i se ofere, spre exemplu, posibilitatea de a extinde asigurarea medicala si pentru membrii familiei.

Un alt lucru care imbunatateste starea de sanatate generala a angajatilor este sportul, activitatea fizica. Constienti de riscurile sedentarismului, din ce in ce mai multi oameni apeleaza la serviciile salilor de sport pentru a se asigura ca fac miscarea fizica de care au nevoie. Companiile ar putea sa isi incurajeze angajatii sa aiba grija de sanatate si din acest punct de vedere, oferindu-le reduceri la diverse sali de sport sau organizand periodic activitati in aer liber impreuna cu echipa.

Un fruct pe zi: Incurajarea unei alimentatii sanatoase

In egala masura, alimentatia sanatoasa ar trebui incurajata, mai ales pentru ca tentatia mancarurilor daunatoare pandeste la tot pasul. O idee buna pentru a incuraja angajatii sa manance sanatos si sa aiba o stare fizica generala buna este oferirea unor fructe la locul de munca, amplasarea unui vas din care acestea sa poata fi servite de oricine are pofta de o gustare intre mese. Astfel, in loc sa manance ceva nesanatos pe care ar da bani, angajatii vor prefera sa manance niste fructe oferite gratuit de companie.

Asadar, liderii organizatiilor ar trebui sa constientizeze cat de mult inseamna sanatatea angajatilor pentru bunul mers al intregii afaceri si sa le ofere beneficii precum cele mentionate anterior. Dincolo de avantajul ca ele ajuta la ameliorarea starii generale de sanatate a personalului si la reducerea numarului de zile de concediu medical, ele vor ridica si moralul angajatilor si ii vor face pe acestea sa simta ca angajatorului ii pasa de bunastarea lor.

ECHIPA BIA HR
 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.