Cum sa avem grija de bunastarea angajatilor

Asa cum am mentionat in multe dintre articolele noastre anterioare, bunastarea angajatilor reprezinta un lucru care nu poate fi obtinut doar prin acordarea de beneficii financiare, intrucat banii nu reprezinta intotdeauna un factor care sa ii stimuleze pe oameni si sa ii determine sa fie motivati. Acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai multe companii apeleaza la solutii de tipul „Employee Wellness”, prin care isi propun sa se ingrijeasca de sanatatea fizica si mentala a angajatilor lor.


Un program de wellness pentru angajati poate include idei ce tin de stimularea productivitatii, precum un program de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra periodic de acasa, incurajarea ideilor si a creativitatii sau accesul la carti de dezvoltare personala. De asemenea, alte metode prin care poate fi sporita productivitatea sunt implicarea angajatilor in activitati sportive, cum ar fi competitii de tip maraton, incurajarea sprijinirii unei echipe de sport sau lansarea unor provocari ce implica practicarea de exercitii fizice.


In ceea ce priveste dezvoltarea personala si profesionala, angajatorul poate include in program iesiri cu echipa si activitati ce implica cunoasterea colegilor si socializarea, acordarea de concedii pentru studii, precum si oportunitatea de a lua parte la traininguri. Totodata, o contributie importanta o au si teambuildingurile care implica deplasari la mare sau la munte. Aceastea sunt activitati care ii ajuta pe oameni sa se cunoasca mai bine si sa treaca peste bariera pe care abordarea formala, de la serviciu, o implica uneori.


Totodata, exista anumite beneficii care ii pot ajuta pe angajati sa se simta revitalizati, atunci cand un volum mare de munca ii poate coplesi. Spatiile amenajate ca incaperi de relaxare si flexibilitatea la locul de munca, atat in ceea ce priveste programul si pauzele de lucru, precum si in ceea ce priveste concediile de odihna sunt lucruri care ii ajuta pe angajati sa se simta comfortabil la serviciu. 


Lucrurile enumerate mai sus sunt doar cateva dintre exemplele care se pot transforma in motivele pentru care anumiti angajati aleg sa fie fideli unei companii sau pot influenta decizia unor candidati de a alege un angajator in detrimentul altuia.


ECHIPA BIA HR